BioTabs Mycotrex

Mycorrhiza schimmels voeg je toe aan je aarde of cocos. Ze zorgen voor een hogere opbrengst en stimuleren de weerstand tegen stress, droogte en hoge temperaturen. Ze vormen een partnerschap met het wortelsysteem van je cannabisplant. Hierdoor gaat je plant meer voedingstoffen opnemen. Mycotrex is te gebruiken met de andere producten van BioTabs, maar ook met iedere gecertificeerde biologische voeding, zoals BioCanna of de Alga lijn van Plagron.

Beschrijving

BioTabs Mycotrex

Mycotrex van BioTabs is een verzameling mycorrhiza schimmels. In het potje zitten diverse nuttige schimmels in gedroogde variant, zeer geschikt te gebruiken in zowel de indoor- als de outdoor kweek. Mycotrex kun je in aarde en in cocos mengsels gebruiken. Grote aanrader voor planten in de volle grond!

Hoe gebruik je mycorrhiza?

De schimmels meng je door je aarde. De doseringen staan op de verpakking. Je hoeft er niet veel van je gebruiken, wat betekent dat je echt veel aarde aanmaakt het het potje Mycotrex!Daarbij strooi je 5 eetlepels  van de schimmel in het plantgat. Dat doe je als je de zaailing gaat overpotten.

Wat zijn de voordelen van mycorrhiza?

Ten eerste zet de mycorrhiza verschillende niet-opneembare voedingsstoffen om naar opneembare voedingsstoffen. Net zoals je eten fijnprakt voor een baby, maken de schimmels voedingsstoffer kleiner. Hierdoor kunnen de wortels veel effectiever de benodigde voedingsstoffen opnemen. Daarbij verhoogt het je potentiële oogst, aangezien je plant vele malen makkelijker de nodige bouwmaterialen opneemt.

Mycotrex is de hoogst geconcentreerde mycorrhiza verzameling op de huidige markt en een mix van 9 soorten mycorrhiza.

Ten tweede heeft een plant met mycorrhiza veel meer weerstand tegen stress, droogte en hogere temperaturen. De schimmels maken namelijk extra vertakking aan en fungeren als een verlengstuk van het wortelsysteem. Hierdoor heeft je plant een groter bereik en kan het meer voedingsstoffen en water opnemen. De mycorhiza verhoogt ook het transport van voedingstoffen en water. Het creëert zelfs minuscule waterbuffers om bij droogte in te zetten. Vooral met een warme zomer en een plant in de volle grond!

Ten derde is je plant significant beter bestand tegen andere schimmelplagen. Dat komt doordat de nuttige schimmels een barrière om de wortel creëren, waar de schadelijke schimmels niet doorheen kunnen. Eigenlijk bestrijdt je schimmels met schimmels, hoe mooi is dat?

Talloze onderzoeken over de hele wereld tonen aan dat planten met een gezond mycorrhiza-systeem een betere groei en een hogere overlevingspercentage hebben. Er zijn ook rhizobacteriën en natuurlijke humuszuren toegevoegd aan Mycotrex om de eerste wortelontwikkeling te stimuleren.

Ingrediënten: 

Glomus claroideum, glomus etunicatum, glomus Clarum, glomus sp. glomus microaggregatum, glomus intraradices, glomus mosseae, glomus geosporum, entrophospora colombiana.

Bewaren van mycorrhizza:

Droog en koel bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren. Niet geschikt voor consumptie!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “BioTabs Mycotrex” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BioTabs Mycotrex

Lees meer