BESTRIJDING VAN SPINT MET ROOFMIJTEN (CORRECTIEF)

28,50

Eitjes van de Phytoseiulus komen uit in 2-3 dagen. Ontwikkeling van ei naar volwassen roofmijt is zo’n 5 dagen bij de optimale temperatuur. Bij een lagere of hogere  temperatuur kan dit zo’n 25 dagen duren. Tijdens haar 35 dagen durende leven legt een volwassen vrouwtje zo’n 60 eieren. De eieren zijn ovaal van vorm en zo’n 0,3mm lang.

Beschrijving

BESTRIJDING VAN SPINT MET ROOFMIJTEN (CORRECTIEF)

BESTRIJDING VAN SPINT MET ROOFMIJTEN (CORRECTIEF)
SPINT BESTRIJDEN MET ROOFMIJTEN
Voor een effectieve bestrijding van spint leveren wij de Phytoseiulus persimilis roofmijt. Deze roofmijt hebben wij leverbaar in de volgende verpakkingen:

Verpakking met daarin 1000 stuks eierklare roofmijt vrouwtjes, jonge exemplaren en eieren op bladeren.

WAT IS DE PHYTOSEIULUS PERSIMILIS

De Phytoseiulus persimilis roofmijt is uitermate geschikt als biologisch bestrijder van spint. De Phytoseiulus is een fel rood gekleurde roofmijt met hoge poten en is zeer beweeglijk. Deze roofmijt voedt zich uitsluitend met spintmijten (Tetranychus spp.) en wordt vooral ingezet wanneer er al sprake is van een spint infectie. Een volwassen Phytoseiulus is een echte spintkiller en eet per dag zo’n 5-25 prooien in de vorm van spinteieren/ larven, nimfen en volwassen spintmijten. De roofmijten zoeken actief naar spintmijten en zuigen deze leeg. Bij de juiste omstandigheden zal de roofmijt zich sneller ontwikkelen dan de spintmijten en succesvol de spint bestrijden. De Phytoseiulus wordt breed ingezet in tal van groente- en sierteeltgewassen zoals tomaat, paprika, komkommer, meloen, aubergine, aardbei, snijboon, gerbera, roos en verschillende potplanten.
LEVENSCYCLUS 
Eitjes van de Phytoseiulus komen uit in 2-3 dagen. Ontwikkeling van ei naar volwassen roofmijt is zo’n 5 dagen bij de optimale temperatuur. Bij een lagere of hogere  temperatuur kan dit zo’n 25 dagen duren. Tijdens haar 35 dagen durende leven legt een volwassen vrouwtje zo’n 60 eieren. De eieren zijn ovaal van vorm en zo’n 0,3mm lang.
UITERLIJKE KENMERKEN 
De Phytoseiulus is een fel rood/ oranje gekleurde roofmijt en is zeer beweeglijk. Als bijnaam heeft de Phytoseiulus ook wel de rode brandweer. De mijt is zo’n 0,5mm groot en heeft de vorm van een traan met lange/ hoge poten. Jongere exemplaren zijn vaak zalmkleurig. De Phytoseiulus is makkelijk te onderscheiden van spint en is in verhouding een stuk sneller dan de spintmijt.
BENODIGDE HOEVEELHEID 
Wij adviseren  tot 50 Phytoseiulus roofmijten per m2. Uiteraard kan dit afwijken indien de infectie van de spint hoog is. Een verpakking van 1000 stuks is voldoende voor ongeveer 200 meter. Herhaal de inzet elke 1-2 weken, afhankelijk van de ontwikkeling van de besmetting.
TEMPERATUUR EN LUCHTVOCHTIGHEID

De optimale temperatuur is tussen de 20 en 27 graden. Bij 20 graden vermenigvuldigt de populatie roofmijten 300 keer in 30 dagen terwijl dit bij 27 graden al meer dan 200.000 keer bedraagt. Een optimale temperatuur is dus belangrijk voor een effectieve inzet.
De luchtvochtigheid moet bij voorkeur niet onder de 60% komen. Dit heeft sterke invloed op de voortplanting van de roofmijt.
Bij temperaturen boven 30 ° C en een vochtigheid van minder dan 50% vermenigvuldigen de roofmijten zich langzamer dan de spintmijten. In die situatie moet u nauwkeurig in de gaten houden of de inzet van de roofmijten effect hebben.
Het kortstondig, dagelijks meerdere keren sproeien van de planten bevordert de ontwikkeling en reproductie van roofmijten.

UITZETINSTRUCTIE

Zet de Phytoseiulus preventief in of bij de eerste verschijning van spintmijten.
Na ontvangst zo snel mogelijk uitzetten, roofmijten zijn niet houdbaar.
In bladvorm: open het zakje met daarin de blaadjes en roofmijten. Verdeel het materiaal gelijkmatig over de planten. Indien er sprake is van een spinthaard (concentratie van spint) zorg ervoor dat u het materiaal dan dichtbije en rondom de haard uitzet.
In strooivorm: open het zakje en strooi het gelijkmatig over de planten heen. Indien er sprake is van een spinthaard (concentratie van spint) zorg ervoor dat u het materiaal dan dichtbije en rondom de haard uitzet.
In de verpakking kunnen soms eitjes of roofmijten achterblijven, advies is om de verpakking nog enkele dagen in de ruimte te laten liggen zodat ook de achtergebleven eitjes en roofmijten de kans hebben om in actie te komen.
Herhaal de inzet elke 2-4 weken, afhankelijk van de ontwikkeling van de besmetting.
Als de prooi uitsterft zal ook de roofmijt doodgaan. In dat geval kan het nodig zijn om later de Phytoseiulus opnieuw uit te zetten. Bij gebrek aan voedsel kan deze roofmijt kannibalistisch worden en soortgenoten opeten. Ook is het mogelijk dat hij overschakelt op andere voedselbronnen zoals bijvoorbeeld jonge trips.

AMBLYSEIUS CALIFORNICUS EN PHYTOSEIULUS PERSIMILIS MIX
Een mix van de Phytoseiulus persimilis roofmijt en de Amblyseius californicus roofmijt is een goede manier om spint voor langere tijd de baas te blijven. Vandaar dat wij ook een mix van deze beide roofmijten kunnen leveren. De mix bestaat uit 1000 stuks Phytoseiulus persimilis en 500 stuks Amblyseius californicus. Dit is voldoende voor 200 m2.
De Amblyseius californicus kan worden ingezet voor een effectieve en langdurige bestrijding van alle stadia van spint (o.a. kasspint en fruitspint) met voorkeur voor de jongere stadia. Bij afwezigheid van prooien kan de A. californicus, in tegenstelling tot de Phytoseiulus, ook overleven op het aanwezige stuifmeel van de planten. De roofmijt kan langere tijd zonder eten en kan daardoor ook preventief worden ingezet tegen spint. De ideale mix voor een effectieve biologische bestrijding van spint in uw planten.
BEWAARADVIES
Biologische bestrijders zijn levende dieren en hebben een (zeer) korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden en kan uitsluitend onder de hieronder aangegeven condities.

Houdbaarheid: 1-2 dagen
Bewaartemperatuur: 8-10°C
In het donker
Liggend bewaren

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg

BESTRIJDING VAN SPINT MET ROOFMIJTEN (CORRECTIEF)

28,50Toevoegen aan winkelwagen