BESTRIJDING VAN VARENROUWMUG 1000 stuks

17,50

Voor een preventieve bestrijding van de varenrouwmug leveren wij de Hypoaspis miles (Stratiolaelaps scimitus) roofmijt. De Hypoaspis miles is een bodemroofmijt die een breed scala aan insecten bestrijdt. Deze roofmijt leeft in de bovenste grondlaag tot 4 cm diep en kan zich snel door de grondlaag bewegen en voelt zich thuis in vochtige (pot)grond.

Beschrijving

BESTRIJDING VAN VARENROUWMUG 1000 stuks

BESTRIJDING VAN VARENROUWMUG 1000 stuks
VARENROUWMUG BESTRIJDEN MET ROOFMIJT
Voor een preventieve bestrijding van de varenrouwmug leveren wij de Hypoaspis miles (Stratiolaelaps scimitus) roofmijt. De Hypoaspis miles is een bodemroofmijt die een breed scala aan insecten bestrijdt. Deze roofmijt leeft in de bovenste grondlaag tot 4 cm diep en kan zich snel door de grondlaag bewegen en voelt zich thuis in vochtige (pot)grond. De Hypoaspis richt zich voornamelijk op de eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen (Sciaridae), met voorkeur voor kleinere larven. De Hypoaspis werkt niet tegen de reeds aanwezige volwassen exemplaren.
Doordat de Hypoaspis zich richt op de eitjes en jonge tripsen in de bodem is deze roofmijt vooral geschikt als preventief middel tegen de varenrouwmug.
LEVENSWIJZE HYPOASPIS MILES
Een volwassen Hypoaspis roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en is actief bij temperaturen van 10 °C tot 28 °C. De geslachtsverhouding is gelijk aan 1:1, vrouwen en mannen. Als er voldoende te eten is leggen de vrouwtjes veelvuldig eieren. De eieren komen binnen 2-3 dagen uit en de jonge Hypoaspis nimfen zijn geboren. Deze jonge nimfen zijn direct na hun geboorte felle roofdieren die eieren, larven en poppen van varenrouwmuggen consumeren. Elke volwassen Stratiolaelaps kan 1 tot 5 prooien per dag consumeren. De Hypoaspis populatie kan ook overleven in de afwezigheid van ongedierte. In dat geval voeden ze zich met algen en plantenresten. Als het moet kan de Hypoaspis miles populatie echter ook tot 7 weken zonder voedsel door over te gaan in een rustfase.
HOEVEEL ROOFMIJTEN HEEFT U NODIG
Deze roofmijten worden geleverd in een verpakking met strooimateriaal met daarin eitjes, jonge en volwassen roofmijten. Een verpakking met 2500 stuks roofmijten is voldoende voor ca. 10 vierkante meter afhankelijk van hoeveel last u heeft van varenrouwmuggen. Wij adviseren over het algemeen 250 tot 500 stuks roofmijten per vierkante meter. Na één tot twee weken is het goed om een onderhoudsdosering te geven van nogmaals 250 stuks per vierkante meter. Indien er al een trips aanwezig zijn kan er gekozen worden om de dosering te verhogen naar 500 stuks per vierkante meter.
LUCHTVOCHTIGHEID EN TEMPERATUUR

Optimale luchtvochtigheid is tussen de 60% en 70%.
De Hypoaspis roofmijten zijn actief vanaf 10 graden maar komen pas in actie bij een bodemtemperatuur vanaf 15 graden. De optimale temperatuur is tussen de 20 tot 30 graden. 26 graden is het meest ideaal voor de ontwikkeling. 

UITZETINSTRUCTIE

Zet de Hypoaspis miles preventief uit of zo snel mogelijk na de eerste verschijning van varenrouwmuggen.
Na ontvangst zo snel mogelijk uitzetten, roofmijten zijn niet houdbaar.
Open het zakje met daarin het strooisel en roofmijten. Verdeel het materiaal gelijkmatig over de (licht) vochtige bodem/ grond van de planten.
In de verpakking kunnen soms eitjes of roofwantsen achterblijven, advies is om de verpakking nog enkele dagen (ca. 2) in de ruimte te laten liggen zodat ook de achtergebleven eitjes en roofmijten kans hebben om in actie te komen.

BEWAARADVIES
Biologische bestrijders zijn levende dieren en hebben een (zeer) korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden en kan uitsluitend onder de hieronder aangegeven condities.

Houdbaarheid: 1-2 dagen
Bewaartemperatuur: 8-10°C
In het donker
Liggend bewaren

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg

BESTRIJDING VAN VARENROUWMUG 1000 stuks

17,50Toevoegen aan winkelwagen