BESTRIJDING VAN WOLLUIS – kevers

65,61

Verpakking met daarin 50 stuks volwassen roofkevers. Preventief uitzetten of bij de eerste tekenen van wolluis (hou rekening met een levertijd van ca. 1-2 weken)

Beschrijving

BESTRIJDING VAN WOLLUIS – kevers

BESTRIJDING VAN WOLLUIS – kevers
WOLLUIS BESTRIJDEN MET ROOFKEVERS
Voor de bestrijding van alle stadia van wolluis leveren wij de Cryptolaemus montrouzieri roofkevers. Deze roofkevers zijn leverbaar in de volgende verpakkingen:

Verpakking met daarin 50 stuks volwassen roofkevers. Preventief uitzetten of bij de eerste tekenen van wolluis (hou rekening met een levertijd van ca. 1-2 weken)

WAT IS EEN CRYPTOLAEMUS MONTROUZIERI?
De Cryptolaemus montrouzieri is een lieveheersbeestje (roofkever) en een uitstekende bestrijder van wolluishaarden. Zowel de larven als de volwassen roofkevers voeden zich met vele soorten wolluizen in alle stadia en ontwikkelen zich het beste als er sprake is van veel wolluis. Het is dus vooral een correctieve bestrijder van wolluis. De roofkever is ongeveer 4 mm lang, met een oranje hoofd/ keelschild en donkerbruine vleugelkappen. Het vrouwtje legt haar eieren één voor één tussen de wolluizen. De eieren komen na ongeveer 5 dagen uit en de geboren larven lijken erg op een wolluis. In het onderscheid helpen de grotere mobiliteit van de keverlarven en hun donkergekleurde onderkant. De larven eten wel 30 wolluizen per dag en zijn vooral geschikt voor het opruimen van wolluishaarden. Larven kunnen zowel citruswolluis, langstaartwolluis als wollige dopluis eten. Tijdens zijn gehele leven consumeert een roofkever meer dan 300 wolluizen. Doordat deze roofkever net als alle lieveheersbeestjes kan vliegen bestaat er een kans dat ze wegvliegen. Hou ramen en deuren dan ook gesloten wanneer u de roofkevers uitzet.
LEVENSCYCLUS 
Een Cryptolaemus montrouzieri vrouwtje legt honderden kleine eieren per dag. Ze legt deze eieren tussen de wolluizen in. Eieren komen na ongeveer 5 dagen uit bij een ideale temperatuur van 27 graden. De geboren larve doorloopt drie fases in 12-17 dagen. Hierna zal de larve een beschutte plek opzoeken om zich te verpoppen tot een volwassen exemplaar. Dit proces van verpoppen duurt 7-10 dagen. Een volwassen exemplaar leeft vervolgens tot wel 4 maanden bij de juiste omstandigheden.
HOEVEELHEID BENODIGD 

Wij adviseren zo’n 5 stuks roofkevers per plant.
Wanneer er weinig wolluis aanwezig is, is het moeilijk voor de roofkevers om te overleven. In dat geval is het raadzaam om de inzet te herhalen.

TEMPERATUUR EN LUCHTVOCHTIGHEID

De optimale luchtvochtigheid is tussen de 70% en 80%.
De optimale temperatuur is tussen de 20 tot 30 graden, 28 graden is het meest ideaal.
Deze roofkevers kunnen koude temperaturen niet overleven, ze worden dan ook niet verstuurd bij temperaturen beneden de 5 graden. Bij temperaturen onder de 8 graden zijn ze inactief. Ook bij temperaturen boven de 32 graden zullen ze al snel ophouden met het zoeken naar prooien.
Ze zijn het meest actief in de zomermaanden en houden van (zon)licht.

UITZETINSTRUCTIE

Open de verpakking en trek de papierstroken met daarop de kevers en larven voorzichtig uit elkaar en verdeel ze over de planten. In de buurt van de wolluishaarden op de planten uitzetten.
Na ontvangst zo snel mogelijk uitzetten, roofkevers zijn niet houdbaar.
Bij voorkeur in de avond uitzetten zodat ze niet direct het licht opzoeken en wegvliegen.

BEWAARADVIES
Biologische bestrijders zijn levende dieren en hebben een (zeer) korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden en kan uitsluitend onder de hieronder aangegeven condities.

Houdbaarheid: 1-2 dagen
Bewaartemperatuur: 8-10°C
In het donker
Liggend bewaren

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg

BESTRIJDING VAN WOLLUIS – kevers

65,61Toevoegen aan winkelwagen