Aanbieding!

BESTRIJDING VAN SPINT (MIX)

25,38

Voor een totale en langdurige bestrijding van spint adviseren wij een mix van de Amblyseius californicus roofmijt en Phytoseiulus persimilis roofmijt. Deze roofmijten hebben wij leverbaar in de volgende verpakking:

Beschrijving

BESTRIJDING VAN SPINT (MIX)

BESTRIJDING VAN SPINT (MIX)

AMBLYSEIUS CALIFORNICUS EN PHYTOSEIULUS PERSIMILIS MIX

Voor een totale en langdurige bestrijding van spint adviseren wij een mix van de Amblyseius californicus roofmijt en Phytoseiulus persimilis roofmijt. Deze roofmijten hebben wij leverbaar in de volgende verpakking:

 • De mix bestaat uit 1000 stuks Phytoseiulus persimilis en 500 stuks Amblyseius californicus. Dit is voldoende voor 200 m2. De mix wordt geleverd in bladvorm, op de bladeren bevinden zich eierklare roofmijt vrouwtjes, jonge exemplaren en eieren.
  WAT IS DE AMLYSEIUS CALIFORNICUS

  De Amblyseius californicus kan worden ingezet voor een effectieve en langdurige bestrijding van alle stadia van spint (o.a. kasspint en fruitspint). De californicus richt zich op alle stadia van spint met voorkeur voor de jongere stadia. Bij afwezigheid van prooien kan de A. californicus, in tegenstelling tot de Phytoseiulus, ook overleven op het aanwezige stuifmeel van de planten. De roofmijt kan langere tijd zonder eten en is vooral geschikt als preventief middel tegen spint.

  Eitjes van de Phytoseiulus komen uit in 2-3 dagen. Ontwikkeling van ei naar volwassen roofmijt is zo’n 5 dagen bij de optimale temperatuur. Bij een lagere of hogere  temperatuur kan dit zo’n 25 dagen duren. Tijdens haar 35 dagen durende leven legt een volwassen vrouwtje zo’n 60 eieren. De eieren zijn ovaal van vorm en zo’n 0,3mm lang.

  Wat is de Phytoseiulus persimilis

  De Phytoseiulus persimilis is een fel rood gekleurde roofmijt met hoge poten en is zeer beweeglijk. Deze roofmijt voedt zich uitsluitend met spintmijten (Tetranychus spp.) en wordt vooral ingezet wanneer er al sprake is van een spint infectie en is vooral geschikt als correctief middel tegen spint. Een volwassen Phytoseiulus is een echte spint killer en eet per dag zo’n 5-25 prooien in de vorm van spinteieren/ larven, nimfen en volwassen spintmijten.

  Een volwassen vrouwtje legt bij de juiste omstandigheden zo’n 2-3 eieren per dag. Deze eitjes worden aan de onderkant van bladeren gelegd in de buurt van te bestrijden spintmijten. De eieren komen gebruikelijk na 1-2 dagen uit. De geboren larve heeft 6 poten en ontwikkeld zich binnen 1 dag tot een vraatzuchtige jong exemplaar. Vervolgens ontwikkeld het jonge exemplaar zich tussen de 4 en 10 dagen (afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid) tot een volwassen roofmijt. Een volwassen roofmijt leeft zo’n 20 dagen. Tijdens haar volwassen leven legt een vrouwtje zo’n 43 eieren.

  De Amblyseius californicus en Phytoseiulus persimilis vormen samen het perfecte team voor de bestrijding van spint in uw planten. Beide bestrijders zijn ook los te bestellen, klik hier voor de Amblyseius californicus en hier voor de Phytoseiulus persimilis. 

  TEMPERATUUR EN LUCHTVOCHTIGHEID
 • De optimale temperatuur is tussen de 20 tot 27 graden.
 • Optimale luchtvochtigheid rond de 60%.
 • Bij temperaturen boven de 30 graden en een luchtvochtigheid van minder dan 60% vermenigvuldigen de roofmijten zich langzamer dan de spintmijten. In die situatie moet u nauwkeurig in de gaten houden of de inzet van de roofmijten effect hebben.
 • Het kortstondig, dagelijks meerdere keren sproeien van de planten bevordert de ontwikkeling en reproductie van roofmijten.
  UITZETINSTRUCTIE
 • Zet de Amblyseius/ Phytoseiulus mix preventief in of zo snel mogelijk na de eerste verschijning van spintmijten.
 • Na ontvangst zo snel mogelijk uitzetten, roofmijten zijn niet houdbaar.
 • Open het zakje met daarin de blaadjes en roofmijten. Verdeel het materiaal gelijkmatig over de planten. Indien er sprake is van een spinthaard (concentratie van spint) zorg ervoor dat u het materiaal dan dichtbije en rondom de haard uitzet. U kunt de bladeren in stukjes scheuren en verdelen over de planten.
 • Het is ook mogelijk om het blad in zijn geheel in de plant te leggen.
 • In de verpakking kunnen soms eitjes of roofmijten achterblijven, advies is om de verpakking nog enkele dagen in de ruimte te laten liggen zodat ook de achtergebleven eitjes en roofmijten de kans hebben om in actie te komen.
 • Herhaal de inzet elke 2-4 weken, afhankelijk van de ontwikkeling van de besmetting.
  BEWAARADVIES

  Biologische bestrijders zijn levende dieren en hebben een (zeer) korte levensduur en moeten daarom zo snel mogelijk na ontvangst in het gewas worden geïntroduceerd. Opslag kan de kwaliteit nadelig beïnvloeden en kan uitsluitend onder de hieronder aangegeven condities.

 • Houdbaarheid: 1-2 dagen
 • Bewaartemperatuur: 8-10°C
 • In het donker
 • Liggend bewaren
 • Extra informatie

  Gewicht 0,00 kg
  Levertijd

  BESTRIJDING VAN SPINT (MIX)

  25,38Toevoegen aan winkelwagen