Bio Nova Ca 15%

8,08184,18

Dit product bevat 15% (180 gr/l.) pure calcium en 3% stikstofen de spoorelementen ijzer, koper en mangaan.Calcium komt veel voor in de celwanden en membranen en speelt een speciale rol bij de ionenreacties in de plant. Calcium wordt in de plant getransporteerd via de verdampingsstroom (xyleem).daardoor een tekort ontstaan. 

Artikelnummer: 900433 Categorieën: ,

Beschrijving

Bio Nova Ca 15%

Calciumdeficiëntiemiddel
Minerale meststof van voedingskwaliteit 15% calcium, Bionova Ca 15. Calcium speelt een belangrijke rol bij het stabiliseren van de celwanden, ionenreacties in planten, het beïnvloeden van groeihormonen en het regelt het transport van voedingsstoffen en water in uw plant. In situaties met een hoge luchtvochtigheid of in een compact gewas is de geleidingssnelheid gering en kan dit leiden tot een calciumtekort. Planten nemen alle mineralen van voedingskwaliteit direct op voor een optimale controle van uw planten.

Wat is Ca15?
Calcium komt vaak voor in de celwanden en membranen en speelt een speciale rol bij de ionenreacties in planten. Calcium wordt in de plant getransporteerd door middel van watergeleiding (xyleem). In situaties met een hoge luchtvochtigheid of in een compact gewas is de geleidingssnelheid gering en kan dit leiden tot een calciumtekort. Een tekort aan calcium leidt tot verweekte celwanden wat zich direct uit in een verhoogde gevoeligheid voor schimmels. en het afsterven van jonge bladeren en groeipunten. Ook kan een teveel aan calcium optreden. wat resulteert in bruine vlekken op de bladeren. 
 
Tips van Bionova-telers
✔  Wanneer er gele delen met bruine ronde stippen op de bladeren voorkomen is er sprake van een  calcium (Ca) tekort, Ca 15 op de kweek aanbrengen. Om planten snel te herstellen van het voedingstekort.
✔   Gebruik Ca 15 wekelijks tijdens de vruchtvorming om algemene fysiopathologieën zoals apicale rot in tomaten, bittere pitting van appelbomen, barsten van fruit en gedroogde bladeren in sla bijvoorbeeld te voorkomen.
✔   Bij het kweken in vochtige omgevingen de dosering van Ca 15 verdubbelen om het plantenweefsel te versterken.

✔   Gebruik 3 maal de normale dosis Ca15 bij gebruik van zacht water of Omgekeerde Osmose Water.   
✔   Gebruik Ca 15 om de weefsels van de spruiten op moederplanten uit te harden net voor het snijden van de klonen, ter voorbereiding op een gezondere beworteling.
✔  Om na de bestuiving gezonde zaden te produceren, de dosering van Ca 15 samen met MgO 10 verhogen, beide producten bevatten stikstof wat leidt tot een voldoende opname van voedingsstoffen.

✔  Om een ​​persoonlijk voedingsschema op te stellen: gebruik Bionova Ca 15 mononutriënt, u kunt exact bepalen hoeveel calcium u aan uw gewas geeft.

✔   Mononutriënten kunnen worden gebruikt voor de buitenkweek. Na controle van de bodem en (irrigatie)water past Bionova mono nutriënten de voedingselementen aan om voldoende beschikbare nutriënten te garanderen

 

Hoe Ca15 gebruiken?

Bionova Ca 15 dient te worden toegepast bij het optreden van tekortkomingen en/of ter versteviging van celwanden.
Bionova Ca 15 is mengbaar met alle Bionova meststoffen, stimulatoren, mineralen, universalia & substraten.
Bionova Ca 15 kan gebruikt worden als irrigatie en als bladspray.

Verkrijgbaar in eenheden

250 ml
1 liter
5 liter

Technische specificaties
Toepassing bij irrigatieIn gebieden met zacht water aan Supermixes 2-4 ml per 10 liter water toevoegen.Bij gebruik van Omgekeerde Osmose Water 5-15ml per 10 liter water toevoegen.Een dosering van 1:1000 verhoogt de hoeveelheid Ca met 3,2 mmol.

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg
inhoud/ liters

, , ,

voeding

Bio Nova Ca 15%

8,08184,18