Bio Nova K 20% Kalium

10,13186,23

Zoals ook de bouwstenen “N”en “P”, is “K” voor iedere teelt onontbeerlijk.Kalium zorgt voor stevigheid van de plantencellen (de waterhuishouding), en geeft de aanzet tot bloei. Ook is kalium zeer belangrijk voor de celopbouw, de osmoseregulatie en de koolhydraathuishouding.Verder zorgt kalium voor het openen en sluiten van de huidmondjes, zodat overtollige warmte afgevoerd kan worden.

Artikelnummer: 900432 Categorieën: ,

Beschrijving

Bio Nova K 20% Kalium

Bio Nova K 20% Kalium
Zoals ook de bouwstenen “N” en “P”, is “K” voor iedere teelt onontbeerlijk. Kalium zorgt voor de stevigheid van de plantencellen (de waterhuishouding), en geeft de aanzet tot bloei. Ook is kalium zeer belangrijk voor de celopbouw, de osmoseregulatie en de koolhydraathuishouding.
Verder zorgt kalium voor het openen en sluiten van de huidmondjes, zodat overtollige warmte afgevoerd kan worden.
Een tekort aan kalium uit zich als de plant moet verdampen om af te koelen in het niet voldoende openen van de stomata (huidmondjes). Hierdoor ontstaat chlorose aan de bladranden wat in een later stadium overgaat in necrose (afsterving).
Bij een overmaat aan kalium wordt de groei geremd en ontstaat een donker gewas. Ook wordt de opname van andere kationen geremd (Ca en Mg) door een antagonistische werking.
K 20 is chloorvrij, zeer snel werkzaam en vooral schoon!K 20 is zeer voordelig in gebruik!
Een dosering van 1:1000 verhoogt het K cijfer met 5 mmol.
DOSERING: 25-150 ml. per 100 liter voedingsoplossing als extra in de bloeiperiode.

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg
inhoud/ liters

, , ,

voeding

Bio Nova K 20% Kalium

10,13186,23