Grodan Startblok gat 28mm/38mm

0,30

Het Grodan startblok is top voor de kweek van de jonge planten.
Het startblok bestaat uit een zeer dunne vezels van steenwol wat de groei van de wortel vergemakkelijkt. Deze speciaal voor jonge planten ontwikkelde startblok schept een optimaal groeiklimaat waardoor de plant gelijkmatig zal groeien.
480 st./doos ook verkrijgbaar! 

Artikelnummer: 980263-1 Categorie:

Beschrijving

Grodan Startblok gat 28mm/38mm

Grodan Startblok gat 28mm/38mm
Het gebruik van steenwol t.b.v. de kweek wordt sinds begin jaren 70 toegepast. De steenwol die we kennen van de bouw is overigens niet dezelfde als die gebruikt wordt bij de kweek. Bij de steenwol die gebruikt wordt in de bouw is er namelijk een olie aan toegevoegd die ervoor zorgt dat deze steenwol water afstoot, waardoor deze niet geschikt is voor de kweek.Voor de tuinbouw is speciale steenwol ontwikkeld. Steenwol heeft onder anderen als eigenschapen dat het goed isoleert, het houd langdurig vocht vast en bevat veel lucht.
Verder is algemeen bekend dat steenwol relatief goedkoop , niet zwaar en erg compact is. Door deze eigenschappen is steenwol een van het meest gebruikte materiaal bij het kweken. Wel moet je op een aantal dingen letten als je steenwol gebruikt.
Steenwol bevat namelijk een hoge PH –waarde. Daarom is het belangrijk dat je de blokken van te voren inwatert en voeg er groei voeding aan toe. Controleer deze ph – Waarde regelmatig en houd de waarde altijd boven de 5. Kom je namelijk onder de 5 dan heb je kans dat de steenwol helemaal in gaat zakken.

Extra informatie

Gewicht 0,000000 kg
inhoud/ liters

,

Startblok

Grodan Startblok gat 28mm/38mm

0,30